Pedagoška psihologija

deca i maske

Nova školska godina doneće dosta izazova deci, roditeljima, ali i učiteljima i nastavnicima. Časovi će trajati 30 minuta, biće obavezno nošenje maski, a na muzičkom neće biti pevanja, dok će vežbanje biti moguće samo na distanci. Pustite decu da sami odaberu maske za sebe, možda sa likovima iz crtaća. Tako će ih pre nositi. Detetu u školski ranac možete da spakujete i sredstvo za dezinfekciju ruku. Objasnite deci da se maske nose tako da pokrivaju nos, usta i bradu.

Napiši komentar (0 komentara)
promena škole

Budite iskreni prema detetu i prvo mu objasnite zašto mora da promeni školu. Priču prilagodite njegovom uzrastu sa akcentom na cilj i benefit koji se dobija od nove škole i novih drugara. Pokazujte puno razumevanja i uvek imajte vremena za razgovore sa detetom o problemima koji ga muče u novoj sredini.

Napiši komentar (0 komentara)
pad ispita

Pomozite svom studentu da prevaziđe strah. Razgovarajte, ne pritiskajte. Koliko god vam je teško da prihvatite da vaše dete ne može da položi neki ispit, mislite i o tome da bi sve moglo da se završi i daleko gore.

Napiši komentar (0 komentara)
ocene u školi

Ovo je poslednji trenutak. Do letnjeg raspusta je ostalo još malo. Pritisak zbog ocena polako raste, ali i ako su neke problematične, ima leka i u poslednjem trenutku.

Napiši komentar (0 komentara)

Pretraga

ZAKAŽITE SEANSU (UŽIVO, ONLINE ILI CHAT); POSTAVITE PITANJE PUTEM EMAIL-A

 

 

 

Psihologija Online

Ovaj web-portal bavi se prevashodno psihologijom. Kao takav namenjen je psiholozima, studentima psihologije, ali i svim ljubiteljima psihologije i ljudima kojima su u datom trenutku potrebne informacije, odgovori i pomoć iz svih oblasti psihologije kao nauke. Dovoljno je da nas kontaktirate. Misija našeg sajta jeste da, kroz ponuđene tekstove, svim posetiocima pruži znanja i konkretne savete u različitim oblastima svakodnevnog funkcionisanja.