Opšta psihologija

rad od kuce

Kada radite od kuće, milion različitih stvari će odvlačiti vašu pažnju - televizija, društvene mreže, vaša deca, vaši kućni ljubimci, prljav veš, suđe u sudoperi, lepo vreme, online sesije sa saradnicima koje niste videli već neko vreme. Pa kako da sav posao obavite produktivno, efikasno i bez ometanja, a da pri tom ne budete usamljeni? Evo nekoliko načina:

Napiši komentar (0 komentara)
novogodišnje odluke

Odredili ste novogodišnje odluke, i šta sad? Ako ste poput većine ljudi, drago vam je što se 2020. godina završila. S obzirom na to koliko je proteklih nekoliko meseci bilo bolno, većina nas žudi za boljom 2021. Osim što se nadamo boljem životu i brzom okončanju pandemije COVID-19, mnogi od nas možda razmišljaju i o još ličnih promena koje bismo želeli.

Napiši komentar (0 komentara)
vizuelizacija

Ljudski mozak je kompleksan organ koji je sposoban za ogromne podvige, ali takođe može biti i prevaren. Konkretno, mozak ne razlikuje stvarnost od onoga što se  da zamisliti. Tehnika koja će biti objašnjena naišla je na razne kritike, a zasniva se na ideji o "vizuelizaciji".

Napiši komentar (4 komentara)

Naporna radna nedelja je za nama, a mi vam nudimo 10 načina kako da se opustite za vikend.

Napiši komentar (0 komentara)
raskid-pomirenje veze

Koliko su zdrave veze koje se raskidaju, pa zatim obnavljaju? “Stalno se zaljubljujem i odljubljujem. Nekad te volim, nekad me činiš tužnom. Nekad se osećam dobro, nekad se osećam iskorišćenom. Tebe voleti me čini zbunjenom.” – “Fallin” Alicia Keys

Napiši komentar (6 komentara)

Mi ne razumemo u dovoljnoj meri kako telo funkcioniše, i potrebno je razmotriti dosta faktora. Bacanje sve više novca na razne dijete (U SAD to je industrija od 66 milijardi dolara), ne dovodi do rešavanja problema gojaznosti, već se on sve više i uvećava. Na svaku uspešnu dijetu dolazi mnogo neuspešnih pokušaja.

Napiši komentar (0 komentara)

Zainteresovani ste za razvoj svoje harizme? To je dobra ideja s obzirom na to da harizmatični ljudi imaju više uticaja u društvu, postižu bolje rezutate i imaju viši nivo uspeha. Harizma nije samo osobina, to je konstelacija socijalnih i emocionalnih veština.

Napiši komentar (3 komentara)

Pretraga

ZAKAŽITE SEANSU (UŽIVO, ONLINE ILI CHAT); POSTAVITE PITANJE PUTEM EMAIL-A

 

 

 

Psihologija Online

Ovaj web-portal bavi se prevashodno psihologijom. Kao takav namenjen je psiholozima, studentima psihologije, ali i svim ljubiteljima psihologije i ljudima kojima su u datom trenutku potrebne informacije, odgovori i pomoć iz svih oblasti psihologije kao nauke. Dovoljno je da nas kontaktirate. Misija našeg sajta jeste da, kroz ponuđene tekstove, svim posetiocima pruži znanja i konkretne savete u različitim oblastima svakodnevnog funkcionisanja.