Psihologija ličnosti

samopostovanje

Kako možemo poboljšati nizak nivo samopoštovanja koji i te kako može uticati na naš društveni i profesionalni život? Koje se tehnike koriste za rešavanje ovog problema?

Napiši komentar (2 komentara)
Nutricionizam

Nisam bila tužna, potražila sam pomoć jer sam smatrala da se nepravilno hranim i time dobijam na težini i da je lepo kada bi se svi obratili za pomoć ljudima u domenu svog posla. Mene je, dakle, mučila ishrana, razne dijete koje nisu urodile plodom i našla sam lutajući po intrnetu osobu koja je delovala kako na moju ishranu tako i na moj karakter da ostanem dosledna. I tako par meseci.

Napiši komentar (1 komentar)

Velike promene u životu nikada nisu lake, zato što vaš instinkt i svakodnevna pitanja koja treba rešavati rade protiv vas. Ali kada naučite da se fokusirate na vaše buduće „ja“, bićete iznenađeni šta možete postignuti.

Napiši komentar (2 komentara)

Romantična ljubav je često smatrana vrstom zavisnosti. Nema sumnje da ljubav podrazumeva stalno razmišljanje o voljenoj osobi. Da li je takva perzistentna preokupacija jednom osobom uvek štetna? Da li treba da se posmatra kao vrsta zavisnosti ili je to možda korisno za „cvetanje“ veze partnera? „Previše dobrih stvari je divno“- Mae West

Napiši komentar (0 komentara)

Za razliku od ranijih razmišljanja, nauka sada vidi optimizam i pesimizam ne kao dobar ili loš pogled na život sa kojim ste rođeni, već kao načine razmišljanja kojima se prilagođavate određenim situacijama. Naravno, uvek možete na život da gledate čisto racionalno, ali bez optimizma i pesimizma, nećete mnogo postići.

Napiši komentar (0 komentara)
reč ne

Ukoliko se pametno koristi, „ne“ predstavlja instrument očuvanja integriteta kao i zaštitu od eksploatacije. Često je potrebna hrabrost da se izgovori. Teško se prihvata. Ali, postavljanje limita nas oslobađa.

Napiši komentar (0 komentara)
dvostruke ličnosti

Internet danas otvara mnogobrojne mogućnosti. Pored pružanja raznovrsnih podataka i zabave, korisnici mogu da uživaju i u interaktivnim virtuelnim programima i igrama. Sigurno ste bar jednom pokušali da stupite u virtuelni svet. Virtuelni svet je kreiran da pruži korisnicima mesto da zadovolje svoje fantazije.

Napiši komentar (1 komentar)

U ovom tekstu ponudićemo vam neke od principa koji mogu pozitivno uticati na vaše životno iskustvo. "Tvoj um je kao bašta...ti si svoje bašte vrtlar. Možeš ga obrađivati ili ignorisati" - John Kehoe. Negujte svoj vrt! To je vaš život! Neka bude super!

Napiši komentar (11 komentara)

Pretraga

ZAKAŽITE SEANSU (UŽIVO ILI ONLINE); POSTAVITE PITANJE PUTEM EMAIL-A

 

 

 

Psihologija Online

Ovaj web-portal bavi se prevashodno psihologijom. Kao takav namenjen je psiholozima, studentima psihologije, ali i svim ljubiteljima psihologije i ljudima kojima su u datom trenutku potrebne informacije, odgovori i pomoć iz svih oblasti psihologije kao nauke. Dovoljno je da nas kontaktirate. Misija našeg sajta jeste da, kroz ponuđene tekstove, svim posetiocima pruži znanja i konkretne savete u različitim oblastima svakodnevnog funkcionisanja.