ImageImala sam tranzitnu psihozu. Osim što znam da je to psihoza u prolazu, imate li više informacija o tome? Dijagnoza je F-23. Pila sam Rissar i Lorezepam od 2,5 mg. Niko vam ništa ne govori, daju vam lekove i to je to.
Neobavešteni zmaj

ImageAkutni psihotični poremećaj sličan shizofreniji uključuje se u grupu akutnih i prolaznih psihotičnih poremećaja sa odrednicom da može da traje 1 mesec, ali manje od 6 meseci. Akutni i prolazni psihotični poremećaji najviše liče na shizofreniju. Bitne kliničke karakteristike su: akutni početak - simptomi se razvijaju u roku od dve nedelje; prisustvo tipičnih simptoma koji odgovaraju shizofrenom krugu; produženi akutni stres, ali izvor stresa nisu dugoročne teškoće ili problemi življenja (ožalošćenost, neočekivani gubici partnera ili zaposlenja, psihološka tortura kao posledica rata, terorizma). Poremećaj je prolaznog karaktera, a pojava drugih simptoma ili vremensko trajanje obavezuju izmenu dijagnoze i uključivanje u neki od drugih oblika shizofrenije. Ne retko se kod prve hospitalizacije, naročito u adolescentnom dobu, kada je posle tretmana došlo do skoro potpunog socijalnog i kliničkog oporavka, postavlja dijagnoza: "akutna psihoza - shizofrena slika". Postoje tri varijante "akutnog prolaznog psihotičnog poremećaja": sličan, bez ili sa shizofrenom simptomatologijom u koju se uključuju sumanute ideje, halucinacije, dezorganizovan govor, poremećaj ponašanja iz dana u dan.

Comments powered by CComment

Pretraga

ZAKAŽITE SEANSU UŽIVO ILI ONLINE, E-SAVETOVANJE (email ili chat)

 

 

 

Psihologija Online

Ovaj web-portal bavi se prevashodno psihologijom. Kao takav namenjen je psiholozima, studentima psihologije, ali i svim ljubiteljima psihologije i ljudima kojima su u datom trenutku potrebne informacije, odgovori i pomoć iz svih oblasti psihologije kao nauke. Dovoljno je da nas kontaktirate. Misija našeg sajta jeste da, kroz ponuđene tekstove, svim posetiocima pruži znanja i konkretne savete u različitim oblastima svakodnevnog funkcionisanja.

Anketa

Da li vam se sviđa novi izgled sajta?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote: