ImageKako da pomognem bratu? Ima 16 godina, ide u Gimnaziju, vrlo dobar je đak. Ponaša se detinjasto. Gricka nokte, oponaša neke gluposti, mazi se dok govori. Ponekad kada ima mnogo da uči ili neki pritisak, ima tikove (povlači vilicu i nos). Veoma je lenj i ne možemo da mu pomognemo da sedne da uči. Krajnje je dekoncetrisan. Nepodnošljiv je, bar u odnosu sa mnom, stalno nešto zapitkuje i ometa me dok učim. Pokušava da izbegne odgovornost. Odnosi u porodici su veoma dobri, može se reći i odlični. Finansijska situacija jeste loša, ali se trudimo da nesdostatak novca zamenimo pozitivnom energijom. Niko u porodici nema nikakvih poroka, ne pije, ne puši... Svi se trudimo da nam bude što bolje i jedni druge uzajamno pomažemo. Kako da ga motivišem?

Jovana

ImageI Vaš brat i Vi nalazite se u periodu svima dobro znanom kao pubertet, da mi Vama sada ne objašnjavamo šta to znači, čuli ste za to, kao i za telesne i psihičke promene koje prate ovo stanje. Što se tiče Vašeg brata, morate da sednete ili Vi ili Vaši roditelji i da sa njim ozbiljno porazgovarate, šta se zapravo dešava sa njim, da li on možda ima neki problem, možda ljubavne, možda druge prirode pa ga iskazuje na taj način...time što mu je smanjena koncentracija, time što ima tikove, ne može da se skoncentriše, intelektualno je inhibiran i hiperaktivan. Morate da porazgovarate sa njim i u zavisnosti od toga šta Vam on kaže mi ćemo Vam pružiti ponovnu pomoć ovim putem. Ovako možemo samo da nagađamo i Vi i mi šta je zapravo s njim.

Comments powered by CComment

Pretraga

ZAKAŽITE SEANSU (UŽIVO, ONLINE ILI CHAT); POSTAVITE PITANJE PUTEM EMAIL-A

 

 

 

Psihologija Online

Ovaj web-portal bavi se prevashodno psihologijom. Kao takav namenjen je psiholozima, studentima psihologije, ali i svim ljubiteljima psihologije i ljudima kojima su u datom trenutku potrebne informacije, odgovori i pomoć iz svih oblasti psihologije kao nauke. Dovoljno je da nas kontaktirate. Misija našeg sajta jeste da, kroz ponuđene tekstove, svim posetiocima pruži znanja i konkretne savete u različitim oblastima svakodnevnog funkcionisanja.