ImageNemam puno prijatelja, nekad mi nedostaje društvo, a više volim da sam sam. Ista stvar je i sa poslom, ne radim puno, nekad mi je dosadno što ništa ne radim, nekad posla preko glave. Ista stvar i sa devojkama, ne volim da sam non-stop s devojkom iz dana u dan  tako da preterano i ne tražim devojku. Mislim da je ovo najgori period u životu kada niti radim niti idem u školu tako da ne znam sta ću, dođe mi da priđem nekom na ulici, u parku da ga pitam nešto kako bi pokrenuo ukočeni točak događaja u mom životu. Motam se po nekim sajtovima za upoznavanje, ali slaba vajda. Završio sam Muzičku akademiju i radim kao profesor muzičkog i zadovoljan sam poslom. Međutim, kada sam trebao da upišem srednju, ja nisam znao šta želim da budem nego sam na savet/nagovor oca pošao u Muzičku jer sam imao nižu i materija mi je bila poznata. Smatram da imam i druge kvalitete pa me zanima kako bi mogao da ih bolje upotrebim. Volim da sam u pokretu i želeo bi da radim neki posao što ne može svako. Završio sam fakultet zato što sam odgovoran i znam da moram da imam što bolje obrazovanje jer mora od nečeg da se živi! Volim da sam u pokretu, ali više volim da uživam i da se ne zamaram tako da mi se ovaj posao čini odličnim (još uvek nemam puno radno vreme). Volim tehniku, strane jezike, psihologiju, sitne stvari-manuelne sposobnosti, sve što ima veze s glasom i imitacijom, brojeve, memoriju, alternativnu medicinu i sve što je "s one strane". Imam viziju da bi mi odgovarao neki terenski posao kad idem negde, obavim nešto i vratim se, ili idem dalje, a ne klasičan posao svaki dan na istom radnom mestu. Ne mogu da se pronađem u svom gradu, ne znam šta da radim, kako da ispunim vreme. Čini mi se da kad završim školu kao da se život završava. Svi su se povukli u sebe, a ovi drugi koji izlaze, na ta mesta mi se ne ide, ništa se ne dešava...razmišljao sam ranije da se odselim, pa onda rekoh sebi nije loše ovde, pa sad opet o tome razmišljam. Da li da tražim devojku i bilo koji posao ili da nastavim ovako, ne znam? Ja mislim da sačekam još "malo", pa da onda odlučim. Nadam se da sam jasno opisao moju nedoumicu.

Unapred zahvalan, veliki podržavalac psihologije, Niiky

ImagePostoje periodi u životu skoro kod svakog čoveka kada mu nije ni do čega, kada ga iz dana u dan muče razne nedoumice. Vaše godine su takve kada treba da odlučite o mnogim važnim stvarima koje će vas dalje usmeriti, koji ćete posao raditi, kakvu ćete porodicu izgraditi, budite strpljivi u svemu tome i veoma oprezani Rećićemo vam sledeće (za sada vas malo znamo kako bismo vam rekli nesto konkretnije, ali daćemo vam par saveta kojih ćete se možda setiti) POKRENITE SE, tražite akciju, organizujte akciju, ne čekajte da je drugi organizuju za vas, psihički se rasteretite, fizički se opteretite, ne dozvolite da vam sitnice uzdrmaju ovaj jedan život koji imate, uzmite čitajte neku knjigu koja će vas opustiti. Potrudite se i nađite to što želite i što će vas učiniti zadovoljnim (mnogo je teško ukoliko se čovek bavi poslom koji ne voli). Vi ste taj koji treba da se pokrene, krene u akciju i nađe posao koji će vas učiniti zadovoljnim. Koliko smo mi vas razumeli vi već imate posao u svojoj struci, siguran posao. Ukoliko vas baš čini nezadovoljnim, ukoliko ne vidite sebe u tom poslu onda se angažujte i pronađite ono što vam najviše odgovara. A što se tiče devojke, samo se vi krećite u društvu, družite se što više, aktivirajte na društvenom planu pa će devojka sama doći, nećete morati da je tražite putem interneta virtuelno. A šta kad se odselite, mislite da će vam biti lakše, kada zakoračate u sve nepoznato, u sve strano, možda će vam u početku biti zanimljivo, ali onda će vam nedostajati oni koji su se sad povukli u sebe. A vi ne sedite skrštenih ruku nego te povučene vi povucite i unesite ih u sebe, razumite i vi njih što su takvi pa će i oni vas. Samo napred...bez prijatelja ništa, prijatelji su oni preko kojih se sve ostvaruje u životu, oni pravi, uvek su tu kad treba. Organizuj te se, svaki dan pozovite nekog na kafu, odite kod nekog na kafu, promešajte društvo pa ćete videti ko vam najviše odgovara, samo nemojte da sedite kući i razmišljate negativno. Negativne misli se šire i na okolinu. Samo pozitivno u život.

Comments powered by CComment

Psihologija Online

Ovaj web-portal bavi se prevashodno psihologijom. Kao takav namenjen je psiholozima, studentima psihologije, ali i svim ljubiteljima psihologije i ljudima kojima su u datom trenutku potrebne informacije, odgovori i pomoć iz svih oblasti psihologije kao nauke. Dovoljno je da nas kontaktirate. Misija našeg sajta jeste da, kroz ponuđene tekstove, svim posetiocima pruži znanja i konkretne savete u različitim oblastima svakodnevnog funkcionisanja.

Anketa

Da li vam se sviđa novi izgled sajta?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote: