Klinička psihologija
Sva lica straha PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 
Napisao Žarko Petrović   

Ako prilazimo strahu sa fenomenološke strane, strah bi mogli da uklopimo u definiciju: Strah je biološki dat mehanizam koji ima zaštitnu ulogu u odnosu na pojedinca koji ga doživljava. Šta to znači za osobu koja ima bilo koji neurotski poremećaj tipa anksioznost, paniku ili socijanu fobiju na primer?

Opširnije...
 
Adolescenti sociopate - mitovi, istraživanja i saveti roditeljima PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 8
LošeNajbolje 
Napisao Dragana Stanković   

Sigurno i bezbedno porodično okruženje dolazi u ozbiljnu opasnost kada jedan član porodice počne da ispoljava sociopatske tendencije. Samo nekoliko faktora mogu da uzdrmaju porodicu toliko kao i sociopatsko dete, zato je jako važno da se roditelji upoznaju sa tim šta se podrazumeva pod sociopatskim ponašanjem.

Opširnije...
 
Borba protiv suicidalnih misli PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 13
LošeNajbolje 
Napisao Dragana Stanković   

Sociolog Emil Dirkem je definisao suicid kao “svi slučajevi smrti koji direktno ili indirektno rezultiraju iz pozitivnog ili negativnog čina same žrtve, koja zna da će taj čin prouzrokovati takav rezultat“. Ako vas saleću suicidalne misli, prva stvar koju bi trebalo da zapamtite je da su mnogi ljudi koji su pokušali samoubistvo i preživeli, osećali veliko olakšanje što nisu okončali svoje živote.

Opširnije...
 
Tehnike za razrešenje napada panike PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 52
LošeNajbolje 
Napisao Renata Senić   

Kako je cela REBT (racionalno emotivno bihejvioralna terapija) filozofija o poreklu anksizonosti i panike bazirana na istoj ideji, a to je da mi anksioznost i paniku stvaramo i hranimo svojim iracionalnim i samoporažavajućim mišljenjem, videćemo da se tehnike za oslobađanje od napada panike vrlo slične tehnikama za oslobađanje od bilo koje vrste anksioznosti!

 

 

Opširnije...
 
Sanjamarinkovic.com i Psihologijaonline.com: Opsesivno-kompulzivni poremećaj PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 27
LošeNajbolje 
Napisao Jasmina Šunjka   

Ne čekajte predugo, pošto kod simptoma opsesivno-kompulzivnog poremećaja, uz odgovarajuću terapiju, može doći do značajnog ili umerenog poboljšanja, ali svakako i do pogoršanja ukoliko se ne leče“, kaže Dragana Stanković, diplomirani psiholog.

Opširnije...
 
Bulimija - tehnike samopomoći PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 39
LošeNajbolje 
Napisao Renata Senić   

Bulimija (takozvana „volovska glad“) je poremećaj ishrane koji se najčešće javlja u adolescenciji. Pored anoreksije, predstavlja najčešći poremećaj ishrane. Gojenju i debljini ove osobe pokušavaju da se suprotstave na neadekvatan i, po njih, štetan način.

Opširnije...
 
Emocionalno zdravlje PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 85
LošeNajbolje 
Napisao Mia Popić   

Život svakog pojedinca, bilo da se radi o poslovnoj, društvenoj ili ljubavnoj sferi, ispunjen je brojnim stresnim događajima na koje reagujemo određenim emocijama. Ove emocije mogu biti zdrave i nezdrave.

Opširnije...
 
Kako prevladati strah od javnog nastupa PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 44
LošeNajbolje 
Napisao Mia Popić   

Strah od javnog nastupa po svom intenzitetu svrstava se u isti rang sa strahom od smrti. Strah od javnog nastupa ili ono što nazivamo tremom predstavlja strah da ćemo se osramotiti pred publikom tako što ćemo u našem nastupu otkriti negativne aspekte sebe i na taj način ugroziti imidž koji negujemo.

Opširnije...
 
Postporođajna depresija PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 7
LošeNajbolje 
Napisao Dragana Stanković   

Postporođajna depresija postoji u različitim oblicima i veličinama. Mnoge žene će osetiti neki oblik poremećaja raspoloženja posle rođenja deteta. Emocionalne i fizičke tegobe koje osećaju mogu biti izazvane hormonskim promenama, nedostatkom sna, stresom, socio-ekonomskim faktorima i drugim.

Opširnije...
 
Uzroci anksioznih napada PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 19
LošeNajbolje 
Napisao Dragana Stanković   
ImageDakle, šta je ono što stvarno uzrokuje napade anksioznosti? Apsolutno nema direktnog objašnjenja. Svaka osoba je jedinstvena i drugačija. Jedan od uzroka može biti nastup u javnosti, zatim razgovor sa potencijalnim klijentima preko telefona. Šta će uzrokovati anksiozne napade variraće od osobe do osobe. Navešćemo ovde par stvari.


Opširnije...
 
Još članaka...
« PočetakPrethodna12SledećaKraj »

Strana 1 od 2
Politika privatnostiJoomla Templates

Pretraga

Ankete

Koja je najbolja TV serija iz regiona prikazana u Srbiji?