Ljubomora

More
10 years 11 months ago #83 by 1boki
Ljubomora was created by 1boki
E ovako, moja duga veza je u krizi zbog ljubomore. Ja vise ne mogu da izdrzim da mi se pravi haos po 2 dana cak i kada kazem zdravo bilo kojoj zenskoj osobi koju sretnemo. Neverovatno je kakva sve opravdanja nalazi svom ponasanju. Npr: "nasmesila ti se, pravite me budalom", "ti svaki dan imas nove drugarice" (a nemam)... Siguran sam da je u pitanju patoloski oblik ljubomore i odlucio sam da potrazim pomoc. Sto je najgore, nece da prihvati da ima problem, a kamoli da ode kod psihologa.
Moje pitanje je: kako da se postavim prema devojci?

Please Prijava to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #88 by cvetuljak
Replied by cvetuljak on topic Ljubomora
Pokusaj da joj objasnis koliko ta ljubomora lose utice na vas odnos, da nema razloga da se tako ponasa jer ti volis samo nju i da devojke koje ti se mozda i nabacuju prave budalu od sebe, a ne od tebe, jer te niko drugi ne zanim osim nje.

Please Prijava to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #101 by 1boki
Replied by 1boki on topic Ljubomora
Hvala ti, ali to nazalost nije dovoljno. Ovo je posao za profesionalca.

Please Prijava to join the conversation.

More
8 years 3 weeks ago #248 by Lunja
Replied by Lunja on topic Ljubomora
Pošto ste u dugoj vezi, otqd to odjednom? Potraži uzrok. Mora da postoji. Pa, leči uzrok.

Please Prijava to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #249 by Samo luda
Replied by Samo luda on topic Ljubomora
ne mora da postoji uzrok, u braku sam 18 god i niti jednom nisam dala povoda svom suprugu da bude ljubomoran, ali je takav od prvog dana...danas smo zbog toga pred razvodom i zao mi je sto nisam prekinula sve odnose s njim kao djevojka, jer imamo sad i dijete...neki ljudi su jednostavno bolesni, bezobrazni ili poremeceni i nema tu lijeka ... ja sam sve na svijetu pokusala, da ne vidjam ni kolegice, ni rodbinu, pa cak ni roditelje kad mu je to smetalo, ali tu pomoci nema...ako zelis normalan zivot raskidaj i bjezi glavom bez obzira jer s godinama postaje sve gore i agresivnije i u psihickom ali i u fizickom smislu.

Please Prijava to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #250 by Oprezna
Replied by Oprezna on topic Ljubomora
Kod mene je situacija ovakva. Ja sam u radnom odnosu, dok mi je partner ostao bez posla pre 3 meseca. Sa njim sam više od godinu i po dana. U toku tri meseca koliko je radio i još neko vreme posle toga insistirao je da se viđamo što češće moguće i svaki put kada bismo se videli pričao je o nekoj koleginici (koja je sada takođe nezaposlena). Kako to treba da shvatim?

Please Prijava to join the conversation.

Time to create page: 0.066 seconds

Pretraga

ZAKAŽITE SEANSU (UŽIVO, ONLINE ILI CHAT); POSTAVITE PITANJE PUTEM EMAIL-A

 

 

 

Psihologija Online

Ovaj web-portal bavi se prevashodno psihologijom. Kao takav namenjen je psiholozima, studentima psihologije, ali i svim ljubiteljima psihologije i ljudima kojima su u datom trenutku potrebne informacije, odgovori i pomoć iz svih oblasti psihologije kao nauke. Dovoljno je da nas kontaktirate. Misija našeg sajta jeste da, kroz ponuđene tekstove, svim posetiocima pruži znanja i konkretne savete u različitim oblastima svakodnevnog funkcionisanja.