Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
letnja_skola_psihoanalize

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na IV Letnju školu psihoanalize, koju organizuje Psihoanalitičko društvo Srbije, u saradnji sa Evropskom psihoanalitičkom federacijom, pod nazivom

Seksualnost i destruktivnost savremenog doba

Današnje vreme, možda više nego sva prethodna, suočava savremenog čoveka sa potrebom razumevanja njegovih seksualnosti i kreativnih potencijala, naspram moćnih i pretećih agresivnih i destruktivnih sila.

Cilj ovogodišnje letnje škole je upravo prikazivanje i tumačenje savremenih psihoanalitičkih shvatanja ovih međusobno suprotstavljenih (ili dopunjujućih) pokretača koji vladaju čovekovim unutrašnjim svetom, ali i njegovim ponašanjem, kako u zdravlju, tako i u psihopatologiji, u modernom svetu u kome živimo.

Pozivamo vas da zajedno tražimo odgovore na ova suštinska pitanja i pratimo puteve formiranja i manifestovanja čovekove seksualnosti i agresivnosti – od one dečje i adolescentne, do odrasle.

Teme ćemo predstaviti i obrađivati putem predavanja, prikaza studija slučaja i diskusionih grupa.

Vreme i mesto održavanja Letnje škole:

13 – 17. septembar 2017.

Hotel Divčibare

Hotel Divčibare se nalazi u samom centru vazdušne banje, okružen četinarskim šumama, odakle se pruža izvanredan vidik ne samo na delove masiva Maljena i njegovu bližu okolinu, već i na neke udaljene krajeve Srbije. Zahvaljujući ruži vetrova Divčibare su jedinstvena vazdušna banja u kojoj se ljudski organizam oporavlja četiri puta brže od kardiovaskularnih oboljenja, plućnih bolesti i oboljenja krvi. Zanimljiv podatak je da su jeseni toplije od proleća, te iskoristite ovaj septembar da uhvatite još koji zrak sunca. Pored svog prijatnog ambijenta, hotel nudi i dodatne sadržaje kao što su relax klub sa spa i fitnes zonom, sportske terene ili pešačku stazu koja vas može odvesti do najvišeg vrha planine na 1095 m nadmorske visine.

Cena:

Kotizacija iznosi 190 eura.

Za prijave do 15. jula 2017. iznos kotizacije se umanjuje na 160 eura.

Kotizacija uključuje:

- Kompletan stručni program škole, materijal i sertifikat o učešću.

- 4 puna pansiona u Hotelu Divčibare uz besplatno korišćenje spa i rekreativnih sadržaja.

- Organizovan prevoz Beograd – Divčibare – Beograd.

Kako se prijaviti?

Popunjavanjem i slanjem formulara OVDE.

Prijava postaje važeća nakon uplate prvog dela kotizacije koji iznosi 60 eura.

Dodatne informacije o školi i načinu plaćanja mogu se dobiti slanjem poruke na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pozivom na telefon 0640188186.

Proces akreditacije IV Letnje škole psihoanalize kod Zdravstvenog saveta Srbije je u toku.

Kome je škola namenjena?

- diplomiranim studentima i studentima završnih godina humanističkih nauka

- specijalizantima kliničke psihologije i psihijatrije

- profesionalcima iz oblasti medicine, psihologije, socijalnog rada, pedagogije, vaspitačima, profesionalcima koji rade sa decom i sa osobama sa posebnim potrebama, kao i drugim profesijama

- onima koji razmišljaju o nekom vidu treninga iz oblasti psihoanalize ili psihoanalitičke psihoterapije

- svima zainteresovanima da steknu i obogate svoja znanja o psihoanalizi

Ko su predavači?

Psihoanalitičari Psihoanalitičkog društva Srbije, članovi Evropske psihoanalitičke federacije (EPF) i Internacionalne psihoanalitičke asocijacije (IPA)

IPA broji 12.000 članova organizovanih u 70 psihoanalitičkih društava. Psihoanalitičko društvo Srbije je jedno od njih, i kao takvo licencirano da organizuje i sprovodi u svetu priznati psihoanalitički trening.

Kako se radi u letnjoj školi?

Rad se sastoji od predavanja praćenih diskusijom u malim grupama, prikaza studije slučaja, radionica, zajedničkog gledanja filma i analize filma iz psihoanalitičke perspektive.

Takođe će biti omogućene i individualne konsultacije po ličnom zahtevu sa analitičarima PDS.

Male grupe formiraće se na osnovu prethodnog znanja i iskustva polaznika.

Pogledajte detaljan program IV Letnje škole u posebnoj vesti OVDE.

Comments powered by CComment

Psihologija Online

Ovaj web-portal bavi se prevashodno psihologijom. Kao takav namenjen je psiholozima, studentima psihologije, ali i svim ljubiteljima psihologije i ljudima kojima su u datom trenutku potrebne informacije, odgovori i pomoć iz svih oblasti psihologije kao nauke. Dovoljno je da nas kontaktirate. Misija našeg sajta jeste da, kroz ponuđene tekstove, svim posetiocima pruži znanja i konkretne savete u različitim oblastima svakodnevnog funkcionisanja.

Anketa

Da li vam se sviđa novi izgled sajta?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote: