Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

 

Dopunjena sa šest novih poglavlja, sa mnoštvom novih protumačenih snova, ova knjiga predstavlja kapitalno i enciklopedijsko Nastovićevo delo na preko hiljadu strana,  namenjeno svima onima koji su autentično zainteresovani za psihologiju snova i njihovo tumačenje.
Ovde možemo saznati kakva je simbolika i značaj određenih snova, zašto se snovi ponavljaju, zašto imamo košmare, kakve snove imaju deca, odgonetnuti metafore seksualnosti, shvatiti puteve psihološkog sazrevanja...
Doktor Nastović je prvi sačinio svojevrsnu originalnu sintezu tri moguća pristupa snovima – sintezu Frojdovog, Jungovog i Sondijevog pristupa. On je uspeo da u jednu celinu spregne i ono što zahteva individualno, kolektivno i porodično nesvesno. Nastović pokazuje da nema unapred fiksiranog jezika simbola, nego da svaki simbol možemo protumačiti „kako valja“, tek kada ga stavimo u kontekst samog sna, iskoračujući izvan kruga strukture sna i ulazeći u ličnost samog snevača.                
„Nesvesno ima mudrost koju naše svesno biće nema.“ Ta mudrost nam nešto govori, ali to često zanemarujemo. Stoga će ova knjiga otvoriti mnoga, do sada nedostupna pitanja o nama samima.

Svake nedelje putem naše stranice na Facebook-u organizujemo nagradnu igru i poklanjamo knjige iz edicije "Psihoterapijske studije". To su Nastovićeve knjige: prvi prevod na ovim prostorima knjige Lepolda Sondija ("Učenje o familijarnom nesvesnom"), knjiga "Ljubav" Petera Laustera, "Brak je mrtav – živeo brak" jungovca Adolfa Gugenbila Kreiga, i tako dalje.

Pratite nas na: http://www.facebook.com/pages/psihologijaonlinecom/97575154381?fref=ts

Pretraga

ZAKAŽITE KONSULTACIJU

 

 

 

Psihologija Online

Ovaj web-portal bavi se prevashodno psihologijom. Kao takav namenjen je psiholozima, studentima psihologije, ali i svim ljubiteljima psihologije i ljudima kojima su u datom trenutku potrebne informacije, odgovori i pomoć iz svih oblasti psihologije kao nauke. Dovoljno je da nas kontaktirate. Misija našeg sajta jeste da, kroz ponuđene tekstove, svim posetiocima pruži znanja i konkretne savete u različitim oblastima svakodnevnog funkcionisanja.

Anketa

Da li vam se sviđa novi izgled sajta?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote: